OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

Szanowni Państwo,

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) informuję, że:

  1. Administratorem danych osobowych jest Gminno-Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Bolkowie, z siedzibą ul. Kolejowa 10, 59-420 Bolków;
  2. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w GMOPS w Bolkowie możliwy jest pod numerem tel.: 75 74 13 375 lub email: monika.gora@gmopsbolkow.pl
  3. Administrator danych osobowych przetwarza Pani/Pana dane osobowe na podstawie obowiązujących przepisów prawa, zawartych umów oraz na podstawie udzielonej zgody.
  4. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są w celu wypełnienia obowiązków prawnych ciążących na GMOPS w Bolkowie;
  5. Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa;
  6. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji celów określonych w pkt 4, a po tym czasie przez okres oraz w zakresie wymaganym przez przepisy powszechnie obowiązującego prawa;
  7. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (* jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
  8. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do UODO gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;
  9. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest wymogiem ustawowy

Plik do pobrania: OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

KURS PRAWA JAZY KATEGORII B

Szkolenia zawodowe ? Kurs prawa jazdy kat. B.

Kurs prawa jazdy kat. B odbywać się będzie w okresie od 05.04.2018 do 19.05.2018r. w siedzibie wykonawcy: OSK RADAR ul. Obrońców Pokoju 26A, 58-500 Jelenia Góra oraz na placu manewrowym na terenie Jeleniej Góry.

Harmonogram – Prawo jazdy kat. B

Wykonawca:

OŚRODEK  SZKOLENIA  KIEROWCÓW  RADAR
Małgorzata Stelmaszczyk
58-500 Jelenia Góra ul. Obrońców Pokoju 26 A

Trener: Robert Stelmaszczyk.

Kurs prawa jazdy C oraz C+E

W miesiącach kwiecień i maj 2018 dla uczestników projektu ?Zaprojektuj z nami swoją przyszłość? zorganizowany został kurs prawa jazdy kategorii C i C + E. Zajęcia realizowane są w profesjonalnym ośrodku szkolenia kierowców obejmując swoim zakresem ustawowy zakres zajęć teoretycznych i praktycznych. Uczestnicy, podczas szkolenia w Ośrodku Szkolenia Kierowców w Jeleniej Górze poznawać będą zasady prowadzenia samochodu ciężarowego, oraz samochodu ciężarowego z przyczepą. Poznają także tajniki pracy z tachografem. Zgłębią zasady uczestniczenia w ruchu drogowym, kierowców poruszających się pojazdem wielkogabarytowym.

OGŁOSZENIE

Kurs obsługi kasy fiskalnej

W marcu 2018r. uczestnicy projektu ?Zaprojektuj z nami swoją przyszłość? przystąpili do szkolenia z zakresu obsługi kas fiskalnych. Zakres tematyczny zajęć wybrany został przez samych uczestników a szkolenie realizowane było według podziału na konkretne zagadnienia.

Pierwszy blok zajęć objął swoim zakresem teoretyczne problemy związane z właściwym oznaczaniem towaru, matematycznym sposobem naliczania kwot brutto i netto, różnice w wysokościach podatku VAT itp. Drugi, właściwy etap szkolenia objął obsługę samych urządzeń czyli kas fiskalnych.