PODSUMOWANIE PODPROGRAMU 2020
- Gminno – Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Bolkowie z terenu województwa dolnośląskiego przy współpracy Bankiem Żywności we Wrocławiu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014–2020 Podprogram 2020 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie styczeń 2021 – maj 2021.
- Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe, mus jabłkowy);
- skrobiowe (makaron jajeczny, ryż biały, kasza gryczana, płatki owsiane, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet drobiowy, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód nektarowy wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (fasolka po bretońsku).
- Pomoc żywnościowa trafiła do 537 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa dolnośląskiego, Gminy Bolków.
- Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 21,13500 ton żywności;
- 2.000 paczek żywnościowych;